Presađivanje i rezanje

Presađivanje  i rezanje vršimo uglavnom u proljeće (može i u ostao doba godine ako je potrebno, osim zimi), neposredno pred početak vegetacije. Režemo ga po potrebi, ili samo skratiti vrhove da bi podstakli grananje, ili malo više, otprilike od 50 do 70 % porezati, da bi se podstaklo jače podmlađivanje biljke ako su grane puno stare. Procjenite sami što Vam je potrebno napraviti. Što više ima vrhova to će u konačnici biti više cvijetova.

Novi lonac mora biti 2-5 brojeva veći nego prethodni (ovisno o veličini i starosti biljke). Žilni sistem je tada uglavnom stješnjen i isprepleten, pa bi bilo poželjno malo ih skratiti i skinuti višak. Ukoliko vas je strah da bi mogli nešto krivo napraviti ili da bi moglo naškoditi biljci ili vam je jednostavno žao dirati iste, ostavite je kakva je bila i stavite u novi lonac u koji ste prethodno stavili drenažu.

Naš savjet je, ukoliko ste rezali žilni sistem, obavezno stavite nekoliko kapi 3% hidrogena ili nekoliko kapi fungicida u vodu kojom zalijevate tako da spriječite eventualnu infekciju i trulež žila.

Ukoliko morate presaditi hibiskus koji je u velikom loncu i ne možete staviti još veći, postupite na isti način kako smo Vam savjetovali za bugenvile.

“Novi lonac mora biti 2-5 brojeva veći nego prethodni (ovisno o veličinii starosti biljke)”

Zulu

Zulu

Cairo pink duo

Cairo pink duo